JE HEBT ONS GEHACKT

emoji

Dan is deze conferentie echt wat voor jou!

Practoraat Mediawijsheid | Jaarverslag 21 – 22

Het is de Week van de Mediawijsheid, en wij trappen af met een kleine traditie namelijk: ons jaarverslag

Practoraat Mediawijsheid | Jaarverslag 21 – 22

mbomediawijs.nl - 8 november 2022

Het is de Week van de Mediawijsheid, tijd voor een traditie namelijk de publicatie van ons Jaarverslag 2021 – 2022. Maar liefst 43 onderzoeken waaronder lessenseries, video’s, posters, schema’s, papers, interviews, stappenplannen, tips en zelfs een bordspel. Dat is de rijke opbrengst van onze leergemeenschap in het studiejaar 2021-2022. Maar het allerbelangrijkste is dat onze onderzoekdocenten van het Mediacollege Amsterdam, het ROC van Amsterdam College West en Zuid, ROC TOP en het Hout- en Meubileringscollege allemaal hun persoonlijke doelstelling hebben behaald om hun onderwijs door middel van praktijkgericht onderzoek te verbeteren.

We zijn bijzonder trots op de landelijke impact die ons practoraat ook het afgelopen studiejaar heeft gemaakt. We zagen wederom een sterke groei van het aantal volgers op onze social media- en Youtube-kanalen en een gemiddeld aantal van 7.241 maandelijkse bezoekers op onze website mbomediawijs.nl waar al ons mooie materiaal wordt gepubliceerd.

Een belangrijk onderdeel van het succes van ons practoraat is te danken aan de diverse samenwerking met onze onderwijspartners. Zo hebben we het afgelopen studiejaar een platform gelanceerd op onze website in samenwerking met Beeld & Geluid, Kennisnet en het Netwerk Mediawijsheid waarop lesmateriaal is gepubliceerd om het gesprek over desinformatie in de klas te stimuleren. Ook is er wederom een afname geweest van de monitor Leren en lesgeven met ict. Een onderzoeksinstrument van het iXperium/ Centre of Expertise die de docentcompetenties op het gebied van ict-bekwaamheid in kaart brengt. De uitkomsten zijn door onze onderwijskundigen per onderwijsinstelling vertaald naar concrete handreikingen voor de diverse managementteams en bestuurders.

Kortom, er valt veel te ontdekken in dit jaarverslag en ik nodig je dan ook van harte uit om een kijkje te nemen.

Is je interesse gewekt, of heb je vragen naar aanleiding van ons jaarverslag? Neem gerust contact met mij op.
Veel lees- en kijkplezier!
Wouter van der Horst Practor Mediawijsheid

mbomediawijs.nl

Verder lezen