JE HEBT ONS GEHACKT

emoji

Dan is deze conferentie echt wat voor jou!

Tutorials

Docenten zijn dagelijks bezig om de eigen onderwijspraktijk te verbeteren. Hoe zorg je bijvoorbeeld voor interactie tijdens een online les? Of hoe kun je gamification toepassen? Wij willen dit proces graag begeleiden door tutorials aan te bieden.

Dit kunnen video’s zijn over de werking van bepaalde software, maar ook over de digitale didactiek. Hoe kom je tot bepaalde keuzes? En waar moet je allemaal rekening mee houden? Door het proces in beeld te brengen, willen wij andere docenten stimuleren. Welke video is jouw favoriet?

Edutools | Instructievideo’s

De werking van een educatieve tool verschilt. De ene tool maakt het bijvoorbeeld nog makkelijker om te werken aan ‘flipping the classroom’, de andere tool is handig om online samenwerken te bevorderen. In de video’s laten we zien welke toepassingen mogelijk zijn.

Eduvideo’s

Wat is blended learning precies en hoe kun je het inzetten in jouw onderwijspraktijk? In deze videoserie doen wij een handreiking door literatuur en modellen uit te leggen en praktische tips te geven voor in je les.

Microsoft | Tutorials

Handige Microsoft-tutorials met tips. In deze video’s geven docenten antwoord op vragen als: Hoe werk je in breakout rooms? Hoe deel ik mijn Teams in? Er komen verschillende tips voor handig gebruik voorbij.

Train-de-trainer

In deze train-de-trainervideo’s kijk je mee met trainingen die docenten van het Practoraat Mediawijsheid eerder gaven aan collega-docenten. Alle trainingen zijn gericht op het verkrijgen van meer mediawijsheid en de wijze waarop je digitale toepassingen kunt inzetten in je les. Het niveau verschilt: instap, basis en gevorderd.

Tip video’s

Soms tref je een collega die terloops iets opmerkt. Het lijkt iets onbeduidends, maar achteraf blijkt het zeer waardevol. Kun je er een werkproces mee inkorten of wist je opeens het antwoord op een vraag die al lange tijd op de achtergrond speelt? De docenten delen in deze video’s hun gouden tips met jou!

Mini college’s

Tijdens kennissessies en werksessies komt het Practoraat Mediawijsheid (online) bij elkaar om kennis en ervaringen uit te wisselen.