JE HEBT ONS GEHACKT

emoji

Dan is deze conferentie echt wat voor jou!

Desinformatie – Goed in gesprek over verkeerde informatie

Veel docenten in het mbo komen in hun onderwijspraktijk in aanraking met desinformatie. Op deze pagina vind je bruikbare informatie over desinformatie en lesmateriaal waarin de koppeling wordt gemaakt met de beroepspraktijk. De pagina is gemaakt in samenwerking met Beeld en Geluid, Netwerk Mediawijsheid en Kennisnet.

Met de campagne ‘Goed in gesprek over verkeerde informatie’ willen we studenten weerbaar maken tegen desinformatie. De campagne is gericht op zorg- en welzijnsopleidingen en mediaopleidingen. Meer informatie vind je op Goedingesprek.nl. Luister ook onze podcast waarin Practor Wouter zelf goed in gesprek gaat met Tiktokker Marieke Kuypers.

We hebben een selectie gemaakt van relevante onderzoeken naar en artikelen over desinformatie. Daarnaast delen we casussen van het Netwerk Mediawijsheid.

We zijn erg benieuwd naar jouw ervaring met desinformatie binnen jouw onderwijspraktijk. Hoe ga jij het gesprek aan met je studenten? Waar loop je tegenaan? En welke tips heb je voor anderen?

  Contactgegevens

  Practoraat Mediawijsheid
  Mediacollege Amsterdam
  Contactweg 36
  1014 AN Amsterdam
  practoraatmediawijsheid@ma-web.nl
  Tel: 020 8509500

  Deze pagina is tot stand gekomen in samenwerking met:
  Logo netwerk mediawijsheid