JE HEBT ONS GEHACKT

emoji

Dan is deze conferentie echt wat voor jou!

Practoraat

De plek voor mbo-docenten om jezelf en je les mediawijzer te maken. Mbomediawijs is een product van het Practoraat Mediawijsheid, een samenwerkingsverband tussen het Mediacollege Amsterdam, Hout- en Meubileringscollege, ROC TOP en ROC van Amsterdam College West.

Mbomediawijs.nl een product is van het Practoraat Mediawijsheid. Een vraag die we geregeld krijgen is “practo… wat? Dat is een vreemd woord”. Neem maar van ons aan, je went er snel aan!

Het Practoraat Mediawijsheid is een leergemeenschap van Amsterdamse mbo-docenten gericht op het ontwikkelen van kennis, expertise en vaardigheden, die zij nodig hebben in de snel veranderende en gemedialiseerde onderwijspraktijk. Met behulp van design thinking voeren onze docenten experimenten uit die worden doorvertaald naar concreet deelbaar onderwijs op mbomediawijs.nl.

We werken met een aantal actief aangehaakte docenten en onderwijskundigen van het Mediacollege Amsterdam, Hout- en Meubileringscollege Amsterdam, ROC van Amsterdam MBO College West en ROC TOP.

Wekelijks komen we samen als schooloverstijgende leergemeenschap. Samen inventariseren we wat er al aan activiteiten plaatsvindt binnen de scholen rondom mediawijsheid, wat mediawijsheid binnen de context van de eigen opleidingen inhoudt en hoe het een plek kan krijgen in het curriculum. De docenten toetsen nieuwe ideeën bij collega’s en doen informeel onderzoek door behoeften en ideeën te inventariseren.

Een belangrijke partner in het Practoraat is de gemeente Amsterdam. De doelen van het Practoraat zijn sterk verbonden aan de MBO Agenda van de stad Amsterdam. Met deze agenda wil de gemeente het mbo een kwaliteitsimpuls geven. Wil je meer weten over het fenomeen practoraten? Kijk dan op www.practoraten.nl.

Mediacollege
hmc-logozw
ROC TOP
ROCva
Gemeente
Practoraat

Ons Netwerk

netwerk