JE HEBT ONS GEHACKT

emoji

Dan is deze conferentie echt wat voor jou!

Quiz in Microsoft Forms

Quiz in Microsoft Forms

12 februari 2024

De docenten van het Practoraat Mediawijsheid doen praktijkgericht onderzoek om nieuwe ideeën uit te proberen en kennis op te doen om de onderwijspraktijk te verbeteren. Gillian Barratt van ROC van Amsterdam MBO College West heeft onderzocht hoe ze studenten die niet goed studiegedrag laten zien hieraan kan herinneren. Ze ontwikkelde een MS Forms quiz om de regels te herhalen. Om anderen ook te inspireren om meet Forms aan de slag te gaan, heeft ze een video opgenomen over de werking van Forms.

Wat was de aanleiding van je onderzoek?

In het begin van vorig schooljaar, augustus 2023, hadden mijn collega’s last van ongewenst gedrag tijdens de lessen van de eerstejaars studenten. Dat was voor mij de aanleiding om een product te maken om gepast gedrag te stimuleren.

In welke context vond je onderzoek plaats (les, klas, team, school breed)?

Mijn onderzoek vond plaats in team Maatschappelijke Zorg van ROC van Amsterdam, samen met mijn collega’s en drie eerstejaars klassen.

Wat wilde je te weten komen?

Hoe kunnen de eerstejaars studenten goed studiegedrag tonen in hun lessen op MBO College West.

Wat wilde je opleveren?

Ik wil een product opleveren waarmee mijn collega’s het gedrag van de eerstejaars positief kunnen beïnvloeden.

Hoe heb je je onderzoek aangepakt (informatie vinden, experts bevragen etc.)?

Mijn onderzoek is een kwalitatief onderzoek. Ik heb verschillende artikelen gebruikt. Zie bijvoorbeeld dit artikel en deze factsheet vanuit de Utrecht Universiteit over de ontwikkeling in mentale problemen voor en tijdens de coronapandemie.

Ik heb ook met twee zorgcoördinatoren gesproken binnen MBO College West. Natuurlijk heb ik ook met verschillende collega’s in mijn team, ook een paar andere teams, en mijn manager van MZ gesproken. 

Waar liep je tegenaan?

Ik had een idee om een andere quiz software te gebruiken, maar de mogelijkheid was beperkt, omdat er een gratis software met beperking beschikbaar was.  Uiteindelijk was de quiz in MS Forms goed te gebruiken omdat het goed gekeurd was binnen de ROC omgeving.

Wat gaf je energie?

Collega’s waren enthousiast over mijn product.  De studenten vond de quiz zeker leuk om te doen. Zij vonden het ook grappig en natuurlijk heeft de quiz hun Engelse taal getoetst.

Wat hebben andere docenten aan je onderzoek?

Collega’s die ook graag willen dat studenten goed studiegedrag zien, kunnen inspiratie opdoen uit mijn quiz. Daarnaast heb ik een video opgenomen, waarmee anderen wellicht ook Forms beter leren kennen.

Recent Posts
Onderzoek lespakket ai verkennenOnderzoek studiedata