JE HEBT ONS GEHACKT

emoji

Dan is deze conferentie echt wat voor jou!

Digitale leeromgevingen: ervaringen uit het land

Digitale leeromgeving: ervaringen uit het land

30 juni 2022

De docenten van het Practoraat Mediawijsheid doen praktijkgericht onderzoek om nieuwe ideeën uit te proberen en kennis op te doen om de onderwijspraktijk te verbeteren. Jesse van Dorst van ROC van Amsterdam MBO College West heeft ervaringen verzameld over digitale leeromgevingen. Hij heeft studenten en collega’s bevraagd over hun ervaringen en heeft daarnaast uit de literatuur tips verzameld. De studenten en medewerkers die bevraagd zijn, komen van verschillende mbo-instellingen: Nova College, ROC van Twente, Summa Laboratorium Eindhoven, Techniek College Rotterdam, mboRijnland Leiden, MBO Life Sciences Leeuwarden en ROC van Amsterdam. Een diverse groep met veel verschillende ervaringen! Op de poster zijn de meestgenoemde tips weergegeven.

Wat was de aanleiding van je onderzoek?

De afgelopen tijd ben ik veel beziggeweest met digitale leersystemen. Om hier meer over te weten komen wilde ik een overzicht van input van (in eerste instantie alleen) docenten.

In welke context vond je onderzoek plaats (les, klas, team, school breed)?

Voor de input heb ik studenten en medewerkers van verschillende scholen in het land benaderd.

Wat wilde je te weten komen?

Ik wilde meer te weten komen over digitale leeromgevingen en welke ervaringen en tips gebruikers van digitale leeromgevingen mij konden geven. Uiteindelijk heb ik er ook een stuk literatuur aan toegevoegd.

Wat wilde je opleveren?

Ik wilde een poster maken. Dat is denk ik de meest geschikte manier van het visualiseren van de data.

Hoe heb je je onderzoek aangepakt (informatie vinden, experts bevragen etc.)?

Ik ben eerst de literatuur ingedoken en toen dacht ik dit moet ook in het overzicht. Daarna ben ik studenten en collega’s van verschillende scholen gaan benaderen om ervaringen en tips te verzamelen.

Waar liep je tegenaan?

Ik heb maar een halve dag per week beschikbaar voor het Practoraat Mediawijsheid. Soms schiet het voor je gevoel niet op, maar gelukkig valt het uiteindelijk reuze mee.

Wat gaf je energie?

Eten, samenwerken en samen zijn.

Wat hebben andere docenten aan je onderzoek?

Bruikbare tips en ervaringen van studenten en medewerkers van scholen door het hele land over digitale leeromgevingen. Wie werkt er tegenwoordig niet met een digitale leeromgeving?

Recent Posts