JE HEBT ONS GEHACKT

emoji

Dan is deze conferentie echt wat voor jou!

Ministerie OWW | Videoserie ICT-innovaties in het mbo-onderwijs

Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap is een serie over digitale didactiek in het mbo aan het ontwikkelen. Er worden in totaal 15 afleveringen gemaakt met inspirerende voorbeelden uit de praktijk. Doel van deze serie is met korte films anderen in het onderwijs te enthousiasmeren voor ICT-innovatie. Drie onderzoeksdocenten van het practoraat hebben ieder een eigen […]

Ministerie OWW | Videoserie ICT-innovaties in het mbo-onderwijs

mbo mediawijs - 14 januari 2020

Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap is een serie over digitale didactiek in het mbo aan het ontwikkelen. Er worden in totaal 15 afleveringen gemaakt met inspirerende voorbeelden uit de praktijk. Doel van deze serie is met korte films anderen in het onderwijs te enthousiasmeren voor ICT-innovatie. Drie onderzoeksdocenten van het practoraat hebben ieder een eigen aflevering gekregen.

In de aflevering van Ingeborg Kertész van het Mediacollege, bewijst ze hoe je learning analytics effectief inzet: “De educatieve tool Socrative geeft inzicht in learning analytics en maakt het mogelijk om binnen de digitale omgeving studenten direct feedback te geven.”

Janske Megens, Hout- en Meubileringscollege, gaat differentiëren met Nearpod en Natascha Meijer, ROC TOP,  toont hoe je met een educatieve tool studenten anoniem kan laten reageren bij gevoelige onderwerpen: “Bij Practoraat Mediawijsheid ben ik in aanraking gekomen met digitale leermiddelen en edutools voor in de les. Ik gebruik vaak AnswerGarden. Daarin kunnen ze, met hun telefoon, in 40 tekens invullen of ze het wel of niet eens zijn met de stelling. Ze vinden het fijn om hun telefoon te gebruiken op het moment dat het mag. Hiermee zit je echt in hun belevingswereld.”

De opnames vinden op dit moment plaats, in februari wordt de videoserie gedeeld.

 

mbo mediawijs

Verder lezen