JE HEBT ONS GEHACKT

emoji

Dan is deze conferentie echt wat voor jou!

Ministerie OCW | Videoserie ICT-innovaties in het mbo-onderwijs

De videoserie ICT van ‘onderwijsvernieuwers inspireert docenten om ICT in hun voordeel te gebruiken. Slimmer, makkelijker en op afstand met je studenten werken: wat wil je nog meer?

Ministerie OCW | Videoserie ICT-innovaties in het mbo-onderwijs

mbomediawijs.nl - 26 maart 2020

In januari en februari vonden de opnames al plaats van de videoserie ICT van ‘onderwijsvernieuwers. De serie inspireert docenten om ICT in hun voordeel te gebruiken. Slimmer, makkelijker en op afstand met je studenten werken: wat wil je nog meer? En vooral in deze tijd ontzettend actueel.

Drie onderzoeksdocenten van het practoraat hebben ieder een eigen aflevering gekregen waarvan de eerste twee video’s te zien zijn. In de aflevering van Ingeborg Kertész van het Mediacollege, bewijst ze hoe je learning analytics effectief inzet. Namelijk: “De educatieve tool Socrative geeft inzicht in learning analytics en maakt het mogelijk om binnen de digitale omgeving studenten direct feedback te geven.”

Natascha Meijer, ROC TOP,  toont hoe je met een educatieve tool studenten anoniem kan laten reageren bij gevoelige onderwerpen:

“Bij Practoraat Mediawijsheid ben ik in aanraking gekomen met digitale leermiddelen en edutools voor in de les. Ik gebruik vaak AnswerGarden. Daarin kunnen ze, met hun telefoon, in 40 tekens invullen of ze het wel of niet eens zijn met de stelling. Ze vinden het fijn om hun telefoon te gebruiken op het moment dat het mag. Hiermee zit je echt in hun belevingswereld.”

Janske Megens, Hout- en Meubileringscollege, gaat differentiëren met Nearpod. “Ik zie Nearpod als een paraplu, het is heel erg prettig dat in deze tool verschillende media zoals PowerPoint, video’s, foto’s maar ook Prezi samenkomen. Het zorgt voor afwisseling in een les door de interactiemogelijkheden en het bespaart mij tijd in de voorbereiding van een les maar ook tijdens de les.” 

mbomediawijs.nl

Verder lezen