JE HEBT ONS GEHACKT

emoji

Dan is deze conferentie echt wat voor jou!

Practoraat Mediawijsheid – Jaarverslag 2017 – 2018

Ken je dat gevoel… dat een bepaald moment je doet beseffen dat er weer een jaar voorbij is en het nieuwe schooljaar alweer van start is?

Practoraat Mediawijsheid – Jaarverslag 2017 – 2018

mbomediawijs.nl - 17 november 2018

Ken je dat gevoel… dat een bepaald moment je doet beseffen dat er weer een jaar voorbij is en het nieuwe schooljaar alweer van start is? De diploma-uitreikingen, de eerste lesdag of in ons geval het schrijven van dit voorwoord. Voor Practoraat Mediawijsheid een mooi moment om te reflecteren op ons eerste jaar! En wát voor een (onderwijs)jaar was ’17 – ‘18! Het jaar waarin we een nieuwe fase in zijn gegaan van Practoraat Sociale Media naar Practoraat Mediawijsheid. Het begin van onze zoektocht!

Practoraat Sociale Media deelde op experimentele basis vijf jaar kennis met (Amsterdamse) mbo’s. Maar met het Practoraat Mediawijsheid werd er gestart beter inzicht te krijgen in de behoeften van opleidingsteams en lopende initiatieven. Daarom sloegen de drie Amsterdamse mbo-instellingen: Mediacollege Amsterdam, Hout- en Meubileringscollege Amsterdam, ROC van Amsterdam MBO College West en de gemeente Amsterdam de handen ineen. De gemeentelijk MBO-Agenda, met bijzondere inzet van wethouder Simone Kukenheim, bracht de onderwijspartijen bij elkaar. Dat leidde tot de gezamenlijke ambitie: alle mbo docenten en studenten van Amsterdam mediawijs!

Tot nu toe waren we bescheiden in onze communicatie maar met gepaste trots presenteren wij ons jaarverslag. Hopelijk inspireert het jullie zoals het ons afgelopen jaar heeft gedreven. We verheugen ons op een nieuw jaar waarin we met jullie allemaal nog heel vaak kunnen werken aan heel Amsterdam mediawijs!

Namens alle collega’s van Practoraat Mediawijsheid, veel leesplezier!

Anne, Bram, Eelco, Flip, Hannie, Han, Heleen, Houda, Ingeborg, Iris, Jurre, Karin, Maurice, Margit, Marit, Menno, Paulo, Renske, Roelof, Younes & Zoé

 

mbomediawijs.nl

Verder lezen