JE HEBT ONS GEHACKT

emoji

Dan is deze conferentie echt wat voor jou!

Miro

Het is een praktische tool waarmee je alleen of samen op een whiteboard kunt werken. Met behulp van Miro kun je o.a. brainstormen met een mindmap, plannen in een overzicht, informatie visueel en overzichtelijk indelen in een schema en nog veel meer.

Wat is het?

Miro is een praktische edutool waarmee je alleen, met studenten of met collega’s op een whiteboard kunt samenwerken. Met behulp van het whiteboard kun je verschillende activiteiten doen, denk aan: brainstormen met een mindmap, plannen in een overzicht, informatie visueel en overzichtelijk indelen in een schema en nog veel meer.

Wat kan ik ermee?

Met Miro kun je individueel, maar ook met studenten of collega’s samen op een online whiteboard werken. Als je anderen uitnodigt om mee te werken aan jouw bord, zie je live gebeuren wat zij aanpassen. Het handige aan Miro is dat ze al templates hebben gemaakt, waar je alleen zelf jouw inhoud aan hoeft toe te voegen.

Hoe werkt het?

Je gaat naar de website miro.com en maakt een account aan. Vervolgens kun je een bord creëren. Er worden templates aanbevolen, maar je kunt ook met een leeg bord beginnen. Het aanpassen en toevoegen van de juiste inhoud is heel makkelijk te regelen via het menu boven en links in beeld.

Tips
  • Laat studenten samen aan een bord werken. Door hen tegelijk aan het bord te laten werken, heeft elke student iets in te brengen. Je kunt zorgen dat jij ook bij alle borden kunt, zodat je kunt meekijken bij alle groepjes.
  • Gebruik Miro voor specifieke werkvormen, zoals MoSCoW en WWW.
AVG-proof*

Je moet een account aanmaken om te kunnen inloggen en daarmee persoonsgegevens invoeren. Miro geeft aan dat ze de persoonlijke gegevens uit het account gebruiken om het eigen product te verbeteren. Het is daarom van belang dat er een verwerkingsovereenkomst wordt opgesteld wanneer er binnen het onderwijs gebruik van wordt gemaakt.

*NB: bij de educatieve tools is er gekeken in hoeverre je als organisator of deelnemer persoonsgegevens moet invoeren om de tool te gebruiken. Daarnaast is uitgezocht welke data er wordt verzameld en wat daarmee wordt gedaan. Wij adviseren te allen tijde om de richtlijnen van de eigen school te volgen, vraag bij twijfel advies aan de functionaris gegevensbeschermer.

Dit is een product van het Practoraat Mediawijsheid. Onze video's vallen onder de Creative commons licentie