JE HEBT ONS GEHACKT

emoji

Dan is deze conferentie echt wat voor jou!

Sketchboard

Een online schetsboek met vele mogelijkheden.

Wat is het?

Sketchboard is een handige tool om online tekeningen, mindmaps en roadmaps te maken en te exporteren. Dit kan alleen of samen met studenten en collega’s.


Hoe werkt het?

Ga naar sketchboard.io. Klik eerst eens op Sketch something ( in het midden onderaan). Hier kun je de tool testen om te kijken of je er een account voor aan wilt maken. Daarna schrijf je je in bij Sign Up. Als je je via je Gmail account inschrijft is het account extra handig omdat er dan automatisch een link wordt gemaakt met je Google Drive. Zodra je inlogt, kom je terecht in het laatste canvas (‘sketchboard’) waarin je hebt gewerkt. Er zijn verschillende functies te zien; aan de rechterkant en aan de onderkant. Sketchboard werkt heel intuïtief, het is ‘drag and drop’. Zo kun je in het canvas klikken om te kiezen welk figuur je zou willen kiezen; selecteer, sleep en laat los.

In het driehoekje aan de rechterkant zie je ook alle vormen die je kunt gebruiken, deze kun je in je canvas slepen (nog een keer klikken wordt het figuur blauw en kun je een andere functies selecteren). De Mind Map functie krijg je als volgt: op het bolletje klikken en dan het lijntje verslepen. Vervolgens kun je gemakkelijk tekst/kleur aanpassen.

Wat kan ik er mee?

Studenten laten samenwerken, laten mindmappen, brainstormen, processen inzichtelijk maken en hetzelfde geldt natuurlijk voor je eigen team. Moet je een groot project opzetten? Dan kun je Sketchboard voor een eerste brainstorm of zelfs om een  roadmap  uit te zetten wie wat wanneer gaat doen.

Tips?
  • Binnen Sketchboard kun je Slack laten integreren, een ultieme tool om samen te werken in teams (soort zakelijke Whatsapp). 
  • Meld je aan met een Gmail-account zodat Sketchboard zichzelf verbind met je Google-drive.
AVG-proof*

Helaas, Sketchboard heeft een koppeling met Google. Over het algemeen genomen hebben scholen geen verwerkingsovereenkomst met Google gesloten. Sketchboard gebruikt de gegevens uit jouw account. Er wordt niet verteld waar de gegevens voor worden gebruikt.

*NB: bij de educatieve tools is er gekeken in hoeverre je als organisator of deelnemer persoonsgegevens moet invoeren om de tool te gebruiken. Daarnaast is uitgezocht welke data er wordt verzameld en wat daarmee wordt gedaan. Wij adviseren te allen tijde om de richtlijnen van de eigen school te volgen, vraag bij twijfel advies aan de functionaris gegevensbeschermer.

Dit is een product van het Practoraat Mediawijsheid. Onze video's vallen onder de Creative commons licentie