JE HEBT ONS GEHACKT

emoji

Dan is deze conferentie echt wat voor jou!

Sketchboard

Een online schetsboek met vele mogelijkheden.

Wat is het en hoe werkt het?

Sketchboard is een handige tool om online tekeningen, mindmaps, roadmaps alleen of samen te maken en te exporteren. Ga naar: Sketchboard.io. In het midden onderaan: ‘Sketch something’ hier kun je testen of het je wat lijkt en of je er een account voor wil aanmaken. Wanneer je een account aanmaakt, klik je op ‘Sign Up’. Jezelf aanmelden met een Gmail account is extra handig, omdat er dan een automatisch integratie wordt gemaakt met je eigen Google Drive.

Zodra je inlogt, kom je terecht in het laatste canvas (‘sketchboard’) waarin je hebt gewerkt. Er zijn verschillende functies te zien; aan de rechterkant en aan de onderkant. Sketchboard werkt heel intuïtief, het is ‘drag and drop’. Zo kun je in het canvas klikken om te kiezen welk figuur je zou willen kiezen; selecteer, sleep en laat los. In het driehoekje aan de rechterkant zie je ook alle vormen die je kunt gebruiken, deze kun je in je canvas slepen (nog een keer klikken wordt het figuur blauw en kun je een andere functies selecteren). De Mind Map functie krijg je als volgt: op het bolletje klikken en dan het lijntje verslepen. Vervolgens kun je gemakkelijk tekst/kleur aanpassen.

Onderin vijf buttons.
  • De pijl naar links; maak ongedaan, pijl naar rechts; herstel.
  • Het potlood; in het canvas schrijven.
  • Icoontje met meerdere personen; teambord. Je kunt in een team werken (met 5 teamleden in één bord). Je kunt dus je canvas dus alleen bewerken en maken, maar je kunt ook samen met teamleden of projectgenoten samenwerken. Het groene ringetje geeft aan dat je online bent, als je in een team werkt en allen in het canvas werkt kun je realtime toevoegingen maken op elkaars werk.
  • Handje; door het canvas bewegen, inzoomen (oneindig groot) en uitzoomen
  • Wereldbolletje; op normale grootte naar je eigen bord.
  • Hamburgertje; menu. Hier vind je welke integraties je kunt maken: bijvoorbeeld met Google en Slack
  • Plusje; teamleden toevoegen.
Wat kan ik ermee tijdens mijn lessen?

Studenten laten samenwerken, laten mindmappen, brainstormen, processen inzichtelijk maken. En hetzelfde geldt natuurlijk voor je eigen team. Moet je een groot project opzetten? Dan kun je Sketchboard voor een eerste brainstorm of zelfs om een roadmap uit te zetten wie wat gaat wanneer gaat doen.

Tips
  • Binnen Sketchboard kun je Slack laten integreren, een ultieme tool om samen te werken in teams (soort zakelijke Whatsapp).