JE HEBT ONS GEHACKT

emoji

Dan is deze conferentie echt wat voor jou!

Slack

Effectief samen werken met collega’s.

Wat is het?

Slack  is handig om de communicatie binnen je team te optimaliseren maar ook om met mensen in contact te blijven buiten je team. Voor docenten een handige plek om met de stagebegeleiders van je studenten te overleggen en informatie met ze te delen of met collega’s van andere scholen overleggen over vraagstukken waar jullie aan werken.

Hoe werkt het?

Je gaat naar slack.com. Daar maak je een account aan voor jezelf. Je kan hier een bestaand team joinen of een nieuw team aanmaken. Je kunt via de site inloggen op de workspace. Slack heeft ook een app voor je mobiel en voor je laptop. Zo kun je altijd en overal inloggen en met je team overleggen.

Wat kan ik ermee?

Wanneer je slack opent zie je hoe het is opgebouwd. Je ziet verschillende kanalen. Elk kanaal kun je voor een ander onderwerp of specifieke groep gebruiken, zo blijft het overzichtelijk. Ook hoeft niet ieder teamlid op de hoogte te zijn van alle zaken en je kun als beheerder van de workspace dan ook mensen toevoegen of verwijderen aan een kanaal. Slack is dus een handige tool om in samen te werken en te overleggen met grotere groepen. Van elk bericht uit een kanaal waaraan jij bent toegevoegd, krijg je een melding. Slack is handig om te gebruiken wanneer je of afstand samenwerkt en door de verschillende kanalen krijg je alleen meldingen van berichten die er voor jou toe doen.

Tips
  • Het is ook mogelijk om met alle leden tegelijk te chatten, ondanks de afzonderlijke kanalen.
  • Daarnaast kun je veel apps integreren waardoor het programma nog completer wordt. Denk hierbij aan Google Drive, Trello, Dropbox en Twitter.
AVG-proof*

Voor Slack heb je een account nodig. De informatie uit het account is zichtbaar voor Slack. Het platform bewaart de data sinds de invoering van de AVG in Europa, voorheen werden de gegevens van gebruikers in de Verenigde Staten opgeslagen. Informatie dat binnen Slack wordt versleuteld verstuurd. Met de laatste twee aanpassingen claimt Slack te voldoen aan de eisen die worden gesteld voor de AVG maar het blijft raadzaam om informatie in te winnen over de richtlijnen binnen de school.

*NB: bij de educatieve tools is er gekeken in hoeverre je als organisator of deelnemer persoonsgegevens moet invoeren om de tool te gebruiken. Daarnaast is uitgezocht welke data er wordt verzameld en wat daarmee wordt gedaan. Wij adviseren te allen tijde om de richtlijnen van de eigen school te volgen, vraag bij twijfel advies aan de functionaris gegevensbeschermer.