JE HEBT ONS GEHACKT

emoji

Dan is deze conferentie echt wat voor jou!

Workshops

We bieden op aanvraag ook workshops aan, waarin we dieper ingaan op specifieke onderwerpen en praktische vaardigheden ontwikkelen. Of het nu gaat om digitale geletterdheid, innovatieve onderwijstechnologieën of pedagogische benaderingen. We passen onze workshops aan om aan de specifieke behoeften van onze deelnemers te voldoen.

Leren Prompten door te kijken naar Kunst

Prompten is een belangrijke vaardigheid van de toekomst. In deze workshop staat het kijken en beschrijven van beroemde kunstwerken centraal. Om deze beschrijvingen vervolgens als prompts in te voeren in generatieve AI.

45, 60 of 90 min

> 10 docenten

Op locatie of online

Hoe beter de beschrijving, hoe dichter het gegenereerde resultaat in de buurt zal komen van het daadwerkelijke kunstwerk. Deze praktische workshop biedt niet alleen inzicht in de wereld van generatieve AI, maar ook creatieve inspiratie voor het integreren ervan in het onderwijs. Na de workshop ben je in staat om deze kennis over te brengen aan studenten, docenten en andere onderwijsprofessionals. Tijdens de workshop nodigen we je tevens uit om samen met anderen in gesprek te gaan over de impact van generatieve AI op de toekomst van het onderwijs.

Desinformatie: een stoomcursus factchecken

Desinformatie, misinformatie en malinformatie. In de hedendaagse een informatiemaatschappij is factchecken essentieel. Het is cruciaal om kritisch te zijn en feiten van fictie te onderscheiden.

45, 60 of 90 min

> 10 docenten

Op locatie of online

Tijdens deze interactieve workshop word je uitgerust met vaardigheden om bronnen te evalueren, valse informatie te herkennen en betrouwbaarheid te waarborgen en ga je hier al tijdens de workshop zelf mee aan de slag.

Generatieve AI en jouw onderwijs

Ontdek de vele mogelijkheden van generatieve AI voor jouw onderwijs. Leer hoe het kijken naar kunst studenten kan helpen bij het creëren van doeltreffende beschrijvingen voor AI, zoals ChatGPT.

45, 60 of 90 min

> 10 docenten

Ook voor: beleidsmedewerkers en bestuurders

Op locatie of online

Tijdens de workshop zullen we ook het gesprek voeren over de impact van generatieve AI op de toekomst van het onderwijs.

Kansen(on)gelijkheid door technologie

Wat zijn de gevolgen voor studenten wanneer zij niet dezelfde toegang hebben tot technologie als anderen? Wat kun je als school en docent doen om de kansenongelijkheid die hierdoor kan ontstaan weg te nemen?

45, 60 of 90 min

> 10 docenten

Ook voor: beleidsmedewerkers en bestuurders

Op locatie of online

Technologie biedt het middelbaar beroepsonderwijs talloze mogelijkheden. Toch hebben niet alle mbo-studenten om sociaaleconomische redenen toegang tot de benodigde onderwijstechnologie en de digitale vaardigheden om hiermee te leren. In deze workshop krijg je  inzicht in de bevindingen uit ons onderzoek rond dit onderwerp in de vorm van praktische aanbevelingen.

De mediawijze docent

Deze sessie biedt je een helder overzicht van de activiteiten en de missie van het practoraat en laat zien hoe je het platform mbomediawijs.nl kunt integreren in jouw lesaanpak.

45, 60 of 90 min

> 10 docenten

Op locatie of online

Je krijgt inzicht in hoe je deze middelen kunt aanwenden om de digitale competenties van je studenten te versterken. Je leert ook hoe je kritisch kunt reflecteren op je eigen mediavaardigheden. We bespreken welke didactische modellen effectief zijn voor het gebruik van technologie in de les en hoe je deze kennis duurzaam kunt toepassen. Verder zoomen we in op het bredere historische perspectief van technologie in de samenleving en de betekenis daarvan voor het hedendaagse onderwijs.

Creatieve probleemoplossing met design thinking

Neem deel aan onze design thinking-workshop en ontdek in een ‘pressure cooker’-sessie hoe je snel tot innovatieve en praktische oplossingen komt.

60, 75 of 90 min

> 10 docenten

Op locatie

Onze workshop over de Design Thinking-methode biedt deelnemers de kans om in een intensieve ‘pressure cooker’-sessie de volledige Design Thinking-cyclus te doorlopen. Tijdens de workshop leren en ervaren deelnemers dezelfde creatieve technieken die onze onderzoeksdocenten toepassen bij hun halfjaarlijkse praktijkonderzoeken voor het practoraat. Ontdek hoe deze aanpak je kan helpen praktische en effectieve oplossingen te ontwikkelen.

Mediawijze workshop aanvragen? Neem contact met ons op!

    Contactgegevens

    Practoraat Mediawijsheid
    Mediacollege Amsterdam
    Contactweg 36
    1014 AN Amsterdam
    practoraatmediawijsheid@ma-web.nl
    Tel: 020 8509500