JE HEBT ONS GEHACKT

emoji

Dan is deze conferentie echt wat voor jou!

Zoom

Zoom is een tool waarmee je videogesprekken kunt voeren met maximaal 100 personen voor maximaal 40 minuten (in de gratis versie)

Wat is het?

Zoom is een tool waarmee je videogesprekken kunt voeren met maximaal 100 personen voor maximaal 40 minuten (in de gratis versie).

Wat kan ik ermee?

Videochatten, videovergaderen, eventueel korte gesprekken/ lesinstructies met grote groepen studenten en collega’s. Vooral handig om te gebruiken met personen die geen Microsoft Teams tot hun beschikking hebben. Ook kun je in deze tool alle personen in beeld zien ipv slechts vier personen zoals in Microsoft Teams.

Hoe werkt het?

Je maakt een account aan en nodigt de personen per url of code uit om deel te nemen aan jouw videogesprek. De personen die je uitnodigt hebben geen account nodig om deel te nemen aan dit gesprek.

Tips
  • Studenten/ collega’s hoeven niet in te loggen of een account aan te maken.
  • Je kunt ook een leuke virtuele achtergrond instellen.
  • Telkens wanneer je een gesprek organiseert, heb je de mogelijkheid om de ‘aandacht volgen’-functie van Zoom te activeren. Deze functie waarschuwt de host van het gesprek wanneer iemand in het gesprek “meer dan 30 seconden geen Zoom Desktop Client of mobiele app in beeld heeft”. Het is onduidelijk of de aanwezigen van een gesprek op de hoogte worden gesteld als de  aandacht-functie wordt gebruikt voor een gesprek.
  • Gebruik Facebook niet om in te loggen: het kan tijd besparen, maar het is een slechte beveiligingspraktijk en je geeft Zoom daardoor toegang tot meer persoonlijke gegevens.
  • Houd uw Zoom-app bijgewerkt: Zoom heeft de externe webserver verwijderd van de nieuwste versies van zijn apps. Als je Zoom onlangs hebt gedownload, hoef je je geen zorgen te maken over dit beveiligingslek.
AVG-proof*

ZOOM is vanwege hun AVG-beleid slecht in de media gekomen. Neem dit in elk geval mee in je overweging om er wel/niet mee te werken en lees de voorwaarden: https://advertisingheroes.com/49-werken-met-zoom-en-is-het-avg-proof/

*NB: bij de educatieve tools is er gekeken in hoeverre je als organisator of deelnemer persoonsgegevens moet invoeren om de tool te gebruiken. Daarnaast is uitgezocht welke data er wordt verzameld en wat daarmee wordt gedaan. Wij adviseren te allen tijde om de richtlijnen van de eigen school te volgen, vraag bij twijfel advies aan de functionaris gegevensbeschermer.

Dit is een product van het Practoraat Mediawijsheid. Onze video's vallen onder de Creative commons licentie