JE HEBT ONS GEHACKT

emoji

Dan is deze conferentie echt wat voor jou!

Wonder.me

Wonder.me is een website waarmee je met een groep kunt online kunt samenwerken. De tool is handig om in te zetten als je wilt dat deelnemers in kleine groepjes gaan samenwerken en regelmatig moeten wisselen van groepssamenstelling.

Wat is het?

Wonder.me is een website waarmee je met een groep kunt online kunt samenwerken. De tool is handig om in te zetten als je wilt dat deelnemers in kleine groepjes gaan samenwerken en regelmatig moeten wisselen van groepssamenstelling.

Wat kan ik ermee?

Videochatten, videovergaderen, eventueel korte gesprekken of lesinstructies met grote groepen studenten en collega’s. Wonder.me is vooral handig als je verschillende personen wilt spreken in kleine groepjes. Je kunt wisselen met wie je in een videovergadering zit, door je eigen ‘bolletje’ te verplaatsen van de ene deelnemer naar een andere deelnemer. Je kunt met meerdere personen tegelijk in een videovergadering zitten.

Hoe werkt het?

Je maakt als docent een space aan en nodigt deelnemers uit door de link uit je mail te delen met de studenten. De personen die je uitnodigt hebben geen account nodig om deel te nemen aan dit gesprek, zij hoeven enkel hun naam in te voeren.

Tips
  • Studenten/collega’s hoeven niet in te loggen of een account aan te maken.
  • Je kunt door de broadcastfunctie in één keer alle deelnemers bereiken. Hierdoor kun je bijvoorbeeld aankondigen dat de les bijna eindigt of kun je een nieuw gespreksonderwerp inbrengen in de verschillende groepjes.
  • Je kunt instellen of je verschillende groepjes wil maken, maar je kunt er ook voor kiezen deelnemers zelf groepjes te laten maken.
  • Je kunt via de chatfunctie in één keer alle deelnemers een bericht sturen, je kunt ook alleen specifieke deelnemers een bericht sturen.
  • Stuur alle deelnemers een ijsbreker. Dit kan een prikkelende vraag of stelling zijn, die past het thema van jouw les, om het gesprek in de verschillende groepjes op gang te helpen.
AVG-proof*

Je moet als docent jouw emailadres invoeren, zodat je de uitnodigingslink kunt delen. Als student hoef je alleen een naam in te voeren. Door studenten alleen hun voornaam of een nickname te laten kiezen, is Wonder.me AVG-proof voor de student.

*NBbij de educatieve tools is er gekeken in hoeverre je als organisator of deelnemer persoonsgegevens moet invoeren om de tool te gebruiken. Daarnaast is uitgezocht welke data er wordt verzameld en wat daarmee wordt gedaan. Wij adviseren te allen tijde om de richtlijnen van de eigen school te volgen, vraag bij twijfel advies aan de functionaris gegevensbeschermer.

Dit is een product van het Practoraat Mediawijsheid. Onze video's vallen onder de Creative commons licentie