JE HEBT ONS GEHACKT

emoji

Dan is deze conferentie echt wat voor jou!

Wheeldecide

Wheeldecide is een app die gebruikt kan worden om keuzes random te maken.

Wat is het?

Wheeldecide is een app of website die gebruikt kan worden om keuzes random te maken. Het rad wordt gedraaid en het vlak waar de wijzer op terechtkomt, bepaalt wat er gebeurt.

Wat kan ik ermee?

Gebruik het rad om at random studenten de beurt te geven of om te bepalen over welk onderwerp het in de les zal gaan. Ook kun je het rad het soort opdracht laten kiezen op een willekeurige manier. Alle keuzes die gemaakt kunnen worden, kun je door het rad laten bepalen. Een woordjesoverhoring wordt door het rad ook spannender.

Hoe werkt het?

Ga naar wheeldecide.nl. Hier kun je alle keuzes toevoegen die je in het rad wilt hebben. Vervolgens kun je het rad activeren en gebruiken. Je kunt er zoveel opties aan toevoegen als jij wilt.

Tips
  • Je kunt de url bewaren als bladwijzer zodat je het rad nog een keer kunt gebruiken.
  • Om hele lijsten van studenten in te voeren bestaat de optie ‘paste list’. Hier kun je de namen van studenten in een keer invoegen vanuit een bestaande lijst (de namen moeten onder elkaar staan).
AVG-proof*

Wheeldecide is te gebruiken volgens de richtlijnen van de AVG. Je hoeft geen persoonsgegevens achter te laten waardoor data niet gekoppeld kan worden aan een persoon.

*NB: bij de educatieve tools is er gekeken in hoeverre je als organisator of deelnemer persoonsgegevens moet invoeren om de tool te gebruiken. Daarnaast is uitgezocht welke data er wordt verzameld en wat daarmee wordt gedaan. Wij adviseren te allen tijde om de richtlijnen van de eigen school te volgen, vraag bij twijfel advies aan de functionaris gegevensbeschermer.

Dit is een product van het Practoraat Mediawijsheid. Onze video's vallen onder de Creative commons licentie