JE HEBT ONS GEHACKT

emoji

Dan is deze conferentie echt wat voor jou!

Tricider

Een tool die je kunt gebruiken om met je studenten te stemmen, brainstormen of discussiëren.

Wat is het?

Tricider is een sociale stemtool, een brainstormtool of een tool om discussies mee te voeren. Bovendien kunnen gebruikers op een gemakkelijke manier online meningen vragen of ideeën delen. De tool is zowel geschikt voor docenten- als studententeams.

Hoe werkt het?

Gebruikers maken een vraag aan via tricider.com, maar deze vraag blijft 14 dagen geldig. Andere docenten of studenten kunnen reageren op de gestelde vraag en op elkaars antwoorden. De site toont alle antwoorden overzichtelijk.

Gebruikers kunnen de link delen met studenten of docenten, zodat zij kunnen reageren op de gestelde vraag.

Waarom zou ik het gebruiken
  • Je kunt zonder account aan de slag.
  • Het is gemakkelijk om meningen of ideeën van een groep te verzamelen.
  • Het is laagdrempelig in gebruik.
Tips
  • Een tricider blijft 14 dagen geldig, maar de duur kan worden verlengd.
  • Deelnemers kunnen stemmen op gegeven antwoorden.
AVG-proof*

Je hoeft geen account aan te maken om de app te gebruiken. De ander kan reageren op een vraag, waarbij hij of zij  gevraagd wordt een naam in te vullen. Zolang dit binnen de klas of groep blijft, is het gebruik van de naam geen probleem. Er kan ook met de mensen die reageren worden afgesproken om een anonieme naam te gebruiken.

*NB: bij de educatieve tools is er gekeken in hoeverre je als organisator of deelnemer persoonsgegevens moet invoeren om de tool te gebruiken. Daarnaast is uitgezocht welke data er wordt verzameld en wat daarmee wordt gedaan. Wij adviseren te allen tijde om de richtlijnen van de eigen school te volgen, vraag bij twijfel advies aan de functionaris gegevensbeschermer.

Dit is een product van het Practoraat Mediawijsheid. Onze video's vallen onder de Creative commons licentie