JE HEBT ONS GEHACKT

emoji

Dan is deze conferentie echt wat voor jou!

Tricider

Een tool die je kunt gebruiken om met je studenten te stemmen, brainstormen of discussiëren.

Wat is het?

Tricider is een sociale stemtool, een brainstormtool of een tool om discussies mee te voeren. Je kunt op een gemakkelijke manier online meningen vragen of ideeën delen. De tool is zowel te gebruiken voor docenten- als studententeams.

Hoe werkt het?

Via tricider.com maak je een vraag aan. Deze vraag blijft 14 dagen gelden. Andere docenten of studenten kunnen reageren op de gestelde vraag en elkaars antwoorden. Alle antwoorden worden overzichtelijk weergeven op de site.

Door de link te delen met studenten of docenten kunnen zij reageren op de gestelde vraag.

Waarom zou ik het gebruiken
  • Zonder account aan de slag
  • Gemakkelijk verzamelen van meningen of ideeën van een groep
  • Laagdrempelig in gebruik
Tips
  • Een tricider is 14 dagen geldig maar de duur kan worden verlengd.
  • Deelnemers kunnen stemmen op gegeven antwoorden
AVG-proof*

Je hoeft geen account aan te maken om de app te gebruiken. De ander kan reageren op een vraag, waarbij hij of zij  gevraagd wordt een naam in te vullen. Zolang dit binnen de klas of groep blijft, is het gebruik van de naam geen probleem. Er kan ook met de mensen die reageren worden afgesproken om een anonieme naam te gebruiken.

*NB: bij de educatieve tools is er gekeken in hoeverre je als organisator of deelnemer persoonsgegevens moet invoeren om de tool te gebruiken. Daarnaast is uitgezocht welke data er wordt verzameld en wat daarmee wordt gedaan. Wij adviseren te allen tijde om de richtlijnen van de eigen school te volgen, vraag bij twijfel advies aan de functionaris gegevensbeschermer.

Dit is een product van het Practoraat Mediawijsheid. Onze video's vallen onder de Creative commons licentie