JE HEBT ONS GEHACKT

emoji

Dan is deze conferentie echt wat voor jou!

MindMeister

Met mindmeister maak je op een gemakkelijke manier een online mindmap. Deze mindmap kun je voor jezelf houden, maar je kunt er ook in samenwerken met andere collega’s of studenten.

Wat is het?

Met mindmeister maak je op een gemakkelijke manier een online mindmap. Dit kan je individueel doen, maar de educatieve tool biedt ook de mogelijkheid om samen te werken aan één mindmap.

Wat kan ik ermee?

Met Mindmeister kan je studenten individueel of in groepjes laten brainstormen over een onderwerp door ze een mindmap te laten maken. De gemaakte mindmap is te exporteren als pdf-bestand, Word-bestand, PowerPoint-presentatie of als afbeelding.

Hoe werkt het?

Surf naar de website van Mindmeister en log in. Na het inloggen kom je in een dashboard terecht. Je kan kiezen uit vaste sjablonen of zelf een mindmap beginnen door op het +-teken te klikken.

Wanneer je bezig bent met het aanmaken van de mindmap zie je rechts een menu waardoor je diverse kleuren kan gebruiken en kan variëren tussen lettertypen en lettergrootte. Daarnaast kan je lokale bestanden uploaden naar je mindmap.

Tips

De educatieve tool is ook als add-on toe te voegen aan Microsoft Teams.

AVG proof*

Om gebruik te kunnen maken van MindMeister dien je een account aan te maken. Bij het inloggen lijkt het alsof dit alleen kan met een Google-account, wanneer je echter onder het Google-logo klikt om ‘meer mogelijkheden’ is te zien dat er ook andere opties zijn. Zo kan je bijvoorbeeld inloggen met een Microsoft-account. Kortom, de educatieve tool is AVG-proof te gebruiken maar dat ligt gedeeltelijk ook aan de keuzes die je zelf maakt. Volg altijd de richtlijnen van je eigen school, bij twijfel is het aan te raden om de functionaris gegevensbeschermer om advies te vragen.

*NB: bij de educatieve tools is er gekeken in hoeverre je als organisator of deelnemer persoonsgegevens moet invoeren om de tool te gebruiken. Daarnaast is uitgezocht welke data er wordt verzameld en wat daarmee wordt gedaan. Wij adviseren te allen tijde om de richtlijnen van de eigen school te volgen, vraag bij twijfel advies aan de functionaris gegevensbeschermer.

Dit is een product van het Practoraat Mediawijsheid. Onze video's vallen onder de Creative commons licentie