JE HEBT ONS GEHACKT

emoji

Dan is deze conferentie echt wat voor jou!

Mentimeter

Het is een tool waarmee je tijdens lessen/workshops vragen of quizzen kunt voorleggen aan je publiek. Het publiek kan stemmen via verschillende devices en deze stemmen kunnen realtime worden weergegeven.

Wat is het?

Mentimeter is een tool waarmee je tijdens lessen/workshops vragen of quizzen kunt voorleggen aan je publiek. Het publiek kan antwoord geven via verschillende devices en dit wordt ter plekke weergegeven.

Wat kan ik ermee?

Het is een supersnelle en gebruiksvriendelijke tool om voorkennis mee op te halen en feedback te vragen. Door de quizvragen heb je een spelelement dat studenten activeert. Studenten kunnen anoniem antwoorden geven, wat ook drempelverlagend kan werken.

Hoe werkt het?

Met een gratis account kun je twee veel gebruikte quizvragen kiezen zoals ‘ranking’, ‘multiple choice’ en ‘woordenwolk’ en daarnaast vijf quizvragen uit de categorie ‘antwoord selecteren’ en ‘open vraag’. Verder kun je onbeperkt informatieve slides toevoegen waar je tekst en afbeeldingen kunt plaatsen.

Tips
  • Studenten hoeven niet in te loggen.
  • Bij de open vragen is er de mogelijkheid om filter aan te zetten op bijvoorbeeld scheldwoorden.
  • Bij het betaalde account is er geen limiet op het aantal vragen dat je kan invoeren
  • Zorg er wel voor dat je na het bewerken terug gaat naar de eerste slide van je quiz. Het kan anders gebeuren dat de quiz start op de slide die je open had staan bij de bewerking.
AVG-proof*

Studenten hoeven zelf geen account aan te maken of in te loggen. Zij kunnen meedoen door de bijbehorende code in te voeren. Studenten gaan in de webbrowser naar www.menti.com. De deelnemers kunnen meedoen aan de quiz door op de website de code in te vullen die door Mentimeter wordt gegenereerd. De educatieve tool is daarmee volgens de richtlijnen van de AVG te gebruiken, maar het is wel van belang goed na te denken over de vragen die worden gesteld. De quiz die wordt aangemaakt kan in de vraagstelling of de antwoorden die worden gegeven alsnog persoonsgegevens bevatten.

*NB: bij de educatieve tools is er gekeken in hoeverre je als organisator of deelnemer persoonsgegevens moet invoeren om de tool te gebruiken. Daarnaast is uitgezocht welke data er wordt verzameld en wat daarmee wordt gedaan. Wij adviseren te allen tijde om de richtlijnen van de eigen school te volgen, vraag bij twijfel advies aan de functionaris gegevensbeschermer.

Dit is een product van het Practoraat Mediawijsheid. Onze video's vallen onder de Creative commons licentie