JE HEBT ONS GEHACKT

emoji

Dan is deze conferentie echt wat voor jou!

Mentimeter

Het is een tool waarmee je tijdens lessen/workshops vragen of quizzen kunt voorleggen aan je publiek. Het publiek kan stemmen via verschillende devices en deze stemmen kunnen realtime worden weergegeven.

Wat is het?

Mentimeter is een tool waarmee je tijdens lessen/workshops vragen of quizzen kunt voorleggen aan je publiek. Het publiek kan antwoord geven via verschillende devices en dit wordt realtime weergegeven.

Wat kan ik ermee?

Het is een supersnelle en gebruiksvriendelijke tool om voorkennis mee op te halen en feedback te vragen. Door de quizvragen heb je een spelelement dat studenten activeert. Studenten kunnen anoniem antwoorden geven.

Hoe werkt het?

Met een gratis account kun je 2 veel gebruikte quizvragen kiezen zoals ranking, multiple choice en woordenwolk en daarnaast 5 quizvragen uit de categorie antwoord selecteren en open vraag. Verder kun je onbeperkt informatieve slides toevoegen waar je tekst en afbeeldingen kunt plaatsen.

Tips
  • Studenten hoeven niet in te loggen.
  • Bij de open vragen is er de mogelijkheid om filter aan te zetten op bijvoorbeeld scheldwoorden.
  • Bij het betaalde account is er geen limiet op het aantal vragen dat je kan invoeren
  • Zorg er wel voor dat je na het bewerken terug gaat naar de eerste slide van je quiz. Het kan anders gebeuren dat de quiz start op de slide die je open had staan bij de bewerking.
AVG-proof

Studenten hoeven zelf geen account aan te maken of in te loggen. Zij kunnen meedoen door de bijbehorende code in te voeren. Studenten gaan in hun webbrowser altijd naar www.menti.com. Wanneer je een beamer gebruikt is de code van je quiz duidelijk zichtbaar aan de bovenkant van elke slide. Doordat er geen gebruik wordt gemaakt van persoonsgegevens is de educatieve tool AVG-proof.