JE HEBT ONS GEHACKT

emoji

Dan is deze conferentie echt wat voor jou!

LessonUp

LessonUp biedt mogelijkheden om je (online) lessen interactief te maken, slides te ontwerpen en te presenteren.

Wat is het?

LessonUp biedt mogelijkheden om je (online) lessen interactief te maken, slides te ontwerpen en te presenteren. Op deze manier kun je je voorbereiding, lessen en presentaties vanuit één platform maken en beheren.

Wat kan ik ermee?

Je kunt met LessonUp interactieve lessen maken, door aan je presentaties verschillende elementen toe te voegen. Bijvoorbeeld een woordweb dat je samen met studenten kunt aanvullen, quizvragen, sleepvragen of een poll. Studenten kunnen meedoen met hun eigen device, waardoor je studenten bij de les betrekt. Ook zijn er informatieve slides, waarop je afbeeldingen, video’s of tekst kunt zetten.

Hoe werkt het?

Via de website https://www.lessonup.com/site/nl maak je een (gratis) account aan. Zodra je een account hebt, kun je beginnen met lessen te maken. Als je een interactieve les wil geven, waarbij studenten bijvoorbeeld reageren op vragen, kunnen studenten meedoen met hun eigen device door middel van een toegangscode.

Een belangrijk detail is dat je met een gratis account minder mogelijkheden hebt dan met een ‘Pro’ account.  Zo kun je met een gratis account bijvoorbeeld tien lessen presenteren per maand en alleen de quizvraag, open vraag en het woordweb kiezen als interactieve slides. Met een ‘Pro’ account kun je onbeperkt lessen presenteren, huiswerk uitdelen, lessen op privé zetten, differentiëren in lessen en meer interactieve lesvormen inzetten.

Tips

LessonUp werkt erg fijn voor als je beginnend docent bent en je aan een vaste structuur wil vasthouden in je lessen. Verder is er om inspiratie op te doen een community waarin lessen, berichten en vragen gedeeld worden over LessonUp. Deze community is te vinden via: https://community.lessonup.com/feed

AVG-proof*

Om deze tool te gebruiken moeten docenten een account aanmaken op LessonUp, maar studenten hebben geen account nodig om mee te doen. Zij krijgen toegang met een toegangscode en kunnen die invullen op https://lessonup.app/

*NB: bij de educatieve tools is er gekeken in hoeverre je als organisator of deelnemer persoonsgegevens moet invoeren om de tool te gebruiken. Daarnaast is uitgezocht welke data er wordt verzameld en wat daarmee wordt gedaan. Wij adviseren te allen tijde om de richtlijnen van de eigen school te volgen, vraag bij twijfel advies aan de functionaris gegevensbeschermer.

Dit is een product van het Practoraat Mediawijsheid. Onze video's vallen onder de Creative commons licentie