JE HEBT ONS GEHACKT

emoji

Dan is deze conferentie echt wat voor jou!

iXplain

Met de educatieve tool iXplain kan je een video maken van een visuele instructie.

Wat is het?

Met de educatieve tool iXplain kan je een schermopname maken terwijl je tekent op je device met touchscreen. Hierdoor kan je lesmateriaal ontwikkelen terwijl je visuele instructies geeft.

Wat kan ik ermee?

Snelle pencast
Je kunt een snelle pencast maken waarin je tegelijkertijd een geluid- en een schermopname maakt.

Voice over pencast
De andere optie is om een ​​pencast in twee stappen te maken. Je begint met tekenen waar je veel bewerkingsmogelijkheden hebt. In de tweede stap neem je een voice-over op.

Na het opnemen van de video kan je het naar een mp4-bestand exporteren.

Hoe werkt het?

De educatieve tool iXplain is een gratis tool van Microsoft. Met de betaalde versie van de applicatie krijg je meer mogelijkheden, zo kan je alleen in de betaalde versie een voice-over opnemen en bijvoorbeeld een eigen logo uploaden in een videobestand.

AVG-proof*

De applicatie is te gebruiken door het te downloaden van de Microsoft Store. Het is daarmee gekoppeld aan een Microsoft-account. Wanneer er een verwerkingsovereenkomst is met Microsoft is de tool vrij te gebruiken. Studenten maken er niet direct gebruik van. De bestanden die de applicatie genereert zijn met deelnemers te delen.

*NB: bij de educatieve tools is er gekeken in hoeverre je als organisator of deelnemer persoonsgegevens moet invoeren om de tool te gebruiken. Daarnaast is uitgezocht welke data er wordt verzameld en wat daarmee wordt gedaan. Wij adviseren te allen tijde om de richtlijnen van de eigen school te volgen, vraag bij twijfel advies aan de functionaris gegevensbeschermer.

Dit is een product van het Practoraat Mediawijsheid. Onze video's vallen onder de Creative commons licentie