JE HEBT ONS GEHACKT

emoji

Dan is deze conferentie echt wat voor jou!

Huzzaz

Wat Pinterest is voor plaatjes en Spotify van muziek, zo is Huzzaz de tool voor video’s. Stel videocollecties samen en deel deze met je collega’s en studenten.

Wat is het?

Huzzaz is een educatieve tool waarmee je videocollecties kan samenstellen. Deze collecties zijn vervolgens gemakkelijk te delen met studenten.

Wat kan ik ermee?

Met Huzzaz kan je video’s over een specifiek thema structureren en aanbieden aan studenten. Wat Pinterest is voor plaatjes en Spotify van muziek, zo is Huzzaz de tool voor video’s. Je kunt je eigen collecties samenstellen.

Hoe werkt het?

Na het aanmaken van een account, kan je in het dashboard aangeven dat je een video wil uploaden naar je profiel. Dit kan materiaal zijn vanaf je laptop of bijvoorbeeld vanaf een platform zoals YouTube. Na het aanmaken van een afspeellijst kan je dit delen met studenten.

Tips

Bij het betaalde account heb je meer keuze in de layout van je dashboard. Vooral als je de collectie integreert in een website kan dat een reden zijn om voor de betaalde versie te kiezen. Ook de “powered by huzzaz” tekst verdwijnt bij de betaalde versie.

Huzzaz heeft ook een plug-in binnen WordPress op die manier kan je jouw afspeellijst embedden in je eigen website.

AVG-proof*

Om Huzzaz te kunnen gebruiken dien je een account aan te maken. Bij het aanmaken van een account, laat je jouw naam en e-mailadres achter. Er wordt ook de mogelijkheid geboden om in te loggen via Facebook. Via een link kan je anderen uitnodigen om naar je afspeellijst te kijken. Voor het bekijken van de video’s in Huzzaz is geen account nodig. Kortom, de educatieve tool is AVG-proof te gebruiken maar dat ligt gedeeltelijk ook aan de keuzes die je zelf maakt. Volg altijd de richtlijnen van je eigen school, bij twijfel is het aan te raden om de functionaris gegevensbeschermer om advies te vragen.

*NB: bij de educatieve tools is er gekeken in hoeverre je als organisator of deelnemer persoonsgegevens moet invoeren om de tool te gebruiken. Daarnaast is uitgezocht welke data er wordt verzameld en wat daarmee wordt gedaan. Wij adviseren te allen tijde om de richtlijnen van de eigen school te volgen, vraag bij twijfel advies aan de functionaris gegevensbeschermer.

Dit is een product van het Practoraat Mediawijsheid. Onze video's vallen onder de Creative commons licentie