JE HEBT ONS GEHACKT

emoji

Dan is deze conferentie echt wat voor jou!

Formative

Kijk toetsen na terwijl studenten ze aan het maken zijn.

Wat is het? 

Het is een tool waarmee je toetsen kunt maken. Formative is te vergelijken met een toetsprogramma zoals GoogleForms. Het bijzondere aan Formative is dat je op het moment dat de student de toets maakt, deze gelijk kunt nakijken.

Hoe werkt het?

Met een gratis account kun je zowel formatief- als summatieve toetsen maken en de meest gebruikelijke vragenvormen inzetten en deze geheel of gedeeltelijk laten beoordelen.

Om met GoFormative te werken moet er eerst een account gemaakt worden, vervolgens kun je een klas aanmaken. Wanneer dit wordt gedaan wordt er een klassencode gegenereerd die je te zijner tijd kunt delen met de klas. Eenmaal weer terug bij het dashboard kun je al voorbeeld toetsen zien staan waar je je eigen ‘assignment’ kunt maken.

Eerst vul je een titel in en vervolgens kun je kiezen uit verschillende soorten vragen: meerkeuze, goed/ fout, open vragen of zelfs een vak waar studenten een tekening kunnen maken (het zogenaamde ‘show your work’). Ook kun je zelf afbeeldingen toevoegen of een tekstblok of eigen tekening. Je kunt ook nog bestanden uploaden zoals: youtube video’s, pdf bestand, word of powerpoint bestand.

Als studenten de opdracht aan het maken zijn kun je live meekijken en tegelijkertijd nakijken. Je kunt op een schaal van 10 aangeven hoe goed het antwoord is. Vervolgens tekstueel een terugkoppeling geven.

Wat kan ik ermee?

Met formative kun je de toetsen direct laten beoordelen of tijdens het maken van de toets zelf beoordelen, weging geven, een gedeelte van punten toekennen en feedback geven aan de student. Als je van te voren klassen aanmaakt kun je ook de progressie van de studenten bijhouden

Tips

Wat niet kan is feedback van te voren instellen, dus dat de student na het beantwoorden van een vraag direct het goede antwoord terugkrijgt. Dus niet geschikt voor oefen – of leertoetsen.

AVG-proof

Ja, zolang je oplet met naamgeving als je klassen aanmaakt.