JE HEBT ONS GEHACKT

emoji

Dan is deze conferentie echt wat voor jou!

Edpuzzle

EDPuzzle is een educatieve tool waarmee je video’s interactief maakt. Je kan schriftelijk of via een geluidsopname vragen toevoegen, waar de studenten in de tool antwoord op kunnen geven.

Wat is het?

Door gebruik te maken van EDPuzzle kun je op creatieve en visuele manier studenten les geven door gebruik te maken van interactieve video’s. Je kunt zelf video’s uploaden en eventueel bewerken of gebruik maken van video’s uit de database van EDPuzzle en / of van het internet, ook deze kun je bewerken en voorzien van vragen.

Wat kan ik ermee?

Met EDPuzzle kan je studenten zelfstandig lesstof laten verwerken waarbij zij hun eigen tempo kunnen bepalen. Bij het aanmaken van een video kan je verschillende functionaliteiten toepassen. Zo kan je bijvoorbeeld aangeven dat de video stopt en de vraag in beeld komt. De student kan dan pas weer verder met de video wanneer de vraag is beantwoord. Het programma synchroniseert direct, dus de antwoorden die gegeven worden door studenten kan je meteen inzien.

Hoe werkt het?

Door een video te uploaden of uit te kiezen uit de verschillende kanalen kan je je lesstof ontwikkelen. Vragen kan je op gepaste momenten in de tijdlijn van de video toevoegen. Deze vragen kunnen schriftelijk worden ingevoerd, maar ook worden ingesproken.

Tips

Studenten kunnen zien op welke momenten er een vraag is toegevoegd aan de video. Dit lokt uit dat ze snel vooruit spoelen naar de vraag. Je kan als docent aangeven dat dit niet mogelijk is waardoor de student eerst de video moet bekijken voordat de vraag kan worden gesteld.

AVG-proof*

Helaas, je kan alleen gebruik maken van EDPuzzle wanneer er een account wordt aangemaakt. Dit geldt zowel voor de organisator als voor deelnemers. Het is daarom van belang dat er een verwerkingsovereenkomst wordt opgesteld wanneer er binnen het onderwijs gebruik van wordt gemaakt.

*NB: bij de educatieve tools is er gekeken in hoeverre je als organisator of deelnemer persoonsgegevens moet invoeren om de tool te gebruiken. Daarnaast is uitgezocht welke data er wordt verzameld en wat daarmee wordt gedaan. Wij adviseren te allen tijde om de richtlijnen van de eigen school te volgen, vraag bij twijfel advies aan de functionaris gegevensbeschermer.

Dit is een product van het Practoraat Mediawijsheid. Onze video's vallen onder de Creative commons licentie