JE HEBT ONS GEHACKT

emoji

Dan is deze conferentie echt wat voor jou!

Coggle

Met Coggle kun je mindmaps maken die je bijvoorbeeld kunt gebruiken als ‘warming-up’ in de les tijdens de introductie van een nieuw onderwerp.

Wat is het?

Coggle is een web based tool waarmee je mindmaps kan maken. Als docent kan je een bord aanmaken en studenten uitnodigen zodat ze samen kunnen werken aan één mindmap.

Wat kan ik ermee?

Een mindmap zou je kunnen gebruiken als warming-up in de les bij de introductie van een nieuw onderwerp. Met een gratis account bij Coggle heb je de mogelijkheid om drie keer een mindmap aan te maken.

Hoe werkt het?

Nadat je hebt ingelogd, kan je aan de slag met een eigen mindmap. Deze kan je maken door in het lege veld te klikken op het plusje. Vervolgens heb je de mogelijkheid om tekst in te voeren of andere media zoals foto’s toe te voegen. Wanneer de mindmap klaar is, kan er worden gewisseld naar een presentatiemodus.

AVG-proof*

De educatieve tool is gratis om te gebruiken, maar er moet wel verplicht een account worden aangemaakt. Om dat te kunnen doen laat je persoonsgegevens achter zoals een e-mailadres. Wil je geen account aanmaken? Dan kan je ook inloggen met een bestaand Google-account of Microsoft-account. Studenten of collega’s kunnen samenwerken wanneer de organisator een uitnodiging verstuurt via de mail. Daarvoor is het noodzakelijk om het e-mailadres van de genodigde in te voeren. Gebruikers van eenzelfde bord kunnen elkaars namen en e-mailadressen zien. Raadpleeg eerst de richtlijnen van je eigen onderwijsinstelling voordat je aan de slag gaan met Coggle.

*NB: bij de educatieve tools is er gekeken in hoeverre je als organisator of deelnemer persoonsgegevens moet invoeren om de tool te gebruiken. Daarnaast is uitgezocht welke data er wordt verzameld en wat daarmee wordt gedaan. Wij adviseren te allen tijde om de richtlijnen van de eigen school te volgen, vraag bij twijfel advies aan de functionaris gegevensbeschermer.

Dit is een product van het Practoraat Mediawijsheid. Onze video's vallen onder de Creative commons licentie