JE HEBT ONS GEHACKT

emoji

Dan is deze conferentie echt wat voor jou!

Canva

Het is een praktische tool waarmee je alleen of samen op een whiteboard kunt werken. Met behulp van Miro kun je o.a. brainstormen met een mindmap, plannen in een overzicht, informatie visueel en overzichtelijk indelen in een schema en nog veel meer.

Wat is het?

Canva is een edutool die je kunt inzetten voor een opdracht, waarbij studenten iets moeten ontwerpen met behulp van Canva. Met Canva kun je relatief eenvoudig zelf ontwerpen namelijk:

AI opties

Wat kan ik ermee?

Je kunt je lessen verrijken met zelfontworpen presentatieslides of je uitleg verduidelijken door er een animatie bij te maken. Je kunt studenten de opdracht geven om presentaties, posters of brochures te ontwerpen in Canva.

Hoe werkt het?

Ga naar canva.com en maak een gratis account aan met je e-mailadres. Als je op de home-page terecht komt kun je kiezen uit allerlei sjablonen, of je kunt met de knop ‘Een ontwerp maken’ een eigen ontwerp beginnen. Wellicht heb je even tijd nodig om alle functies van Canva te leren kennen, maar als je er een paar keer in gewerkt hebt gaat het aanpassen van je ontwerpen steeds makkelijker.

Tips

Je kunt slides ontwerpen in Canva, maar je kunt het programma ook gebruiken om de slides meteen te presenteren. Zie daarvoor de video over presenteren met Canva.

AVG-Proof*

Als je Canva gebruikt om je eigen slides, handouts of video’s in te ontwerpen hoeven studenten geen account aan te maken of in te loggen. Op het moment dat je de tool wil integreren in een opdracht waarbij studenten er gebruik van moeten maken, hebben ze wel een account nodig.

*NB: bij de educatieve tools is er gekeken in hoeverre je als organisator of deelnemer persoonsgegevens moet invoeren om de tool te gebruiken. Daarnaast is uitgezocht welke data er wordt verzameld en wat daarmee wordt gedaan. Wij adviseren te allen tijde om de richtlijnen van de eigen school te volgen, vraag bij twijfel advies aan de functionaris gegevensbeschermer.

Dit is een product van het Practoraat Mediawijsheid. Onze video's vallen onder de Creative commons licentie