JE HEBT ONS GEHACKT

emoji

Dan is deze conferentie echt wat voor jou!

AnswerGarden

AnswerGarden is een eenvoudige tool om snel informatie op te halen uit een grote groep. Je kan het in de klas inzetten wanneer je bijvoorbeeld feedback of andere informatie wil verzamelen in een woordwolk.

Wat is het?

AnswerGarden is een eenvoudige tool om snel informatie op te halen uit een grote groep. Je kan het in de klas inzetten wanneer je bijvoorbeeld feedback of andere informatie wil verzamelen in een woordwolk. Je hoeft je niet aan te melden, het enige wat je hoeft te doen is een vraag invoeren en vervolgens de link delen met de deelnemers.

Wat kan ik ermee?

Je kan op een interactieve manier voorkennis ophalen of feedback verzamelen. AnswerGarden is daarmee een leuke tool om de les mee te openen en bijvoorbeeld te bepalen welke kennis is blijven hangen van de vorige keer.

Hoe werkt het?

AnswerGarden is zeer eenvoudige en gratis. Er zijn verschillende manieren waarop de woordwolk zich vormt. Bij het aanmaken, kan je ervoor kiezen dat veelgebruikte woorden dikgedrukt worden weergegeven of dat je eerst als docent alle antwoorden wil zien voordat het klassikaal wordt getoond.

Tips

Wanneer de woordwolk af is, kan je het laten exporteren naar Wordle of Tagxedo. Dit zorgt ervoor dat je een mooi product hebt om te delen met de klas.

AVG-proof *

Ja, je hoeft voor deze tool geen account aan te maken, dit geldt zowel voor de organisator als voor de gebruikers. Er worden door AnswerGarden geen persoonsgegevens opgeslagen. Je kunt wel een e-mailadres geven om later nogmaals in te loggen, maar dit is niet noodzakelijk.

*NB: bij de educatieve tools is er gekeken in hoeverre je als organisator of deelnemer persoonsgegevens moet invoeren om de tool te gebruiken. Daarnaast is uitgezocht welke data er wordt verzameld en wat daarmee wordt gedaan. Wij adviseren te allen tijde om de richtlijnen van de eigen school te volgen, vraag bij twijfel advies aan de functionaris gegevensbeschermer.

Dit is een product van het Practoraat Mediawijsheid. Onze video's vallen onder de Creative commons licentie