JE HEBT ONS GEHACKT

emoji

Dan is deze conferentie echt wat voor jou!

AnswerGarden

AnswerGarden is een eenvoudige tool om snel informatie op te halen uit een grote groep. Je kan het in de klas inzetten wanneer je bijvoorbeeld feedback of andere informatie wil verzamelen in een woordwolk.

Wat is het?

AnswerGarden is een eenvoudige tool om snel informatie op te halen uit een grote groep. Je kan het in de klas inzetten wanneer je bijvoorbeeld feedback of andere informatie wil verzamelen in een woordwolk. Je hoeft je niet aan te melden, het enige wat je hoeft te doen is een vraag invoeren en vervolgens de link delen met de deelnemers.

Wat kan ik ermee?

Je kan op een interactieve manier voorkennis ophalen. AnswerGarden is daarmee een leuke tool om de les mee te openen en bijvoorbeeld te bepalen welke kennis is blijven hangen van de vorige keer.

Hoe werkt het?

Het gebruik van AnswerGarden is zeer eenvoudig. Er zijn verschillende manieren waarop de woordwolk zich vormt. Bij het aanmaken, kan je ervoor kiezen dat veelgebruikte woorden dikgedrukt worden weergegeven of dat je eerst als docent alle antwoorden wil zien voordat het klassikaal wordt getoond.

Tips

Wanneer de woordwolk af is, kan je het laten exporteren naar Wordle of Tagxedo. Dit zorgt ervoor dat je een mooi product hebt om te delen met de klas.

AVG-proof

Je hoeft voor deze tool geen account aan te maken, dit geldt zowel voor de organisator als voor de gebruikers. Aangezien dit geen vereiste is, worden er dus ook geen persoonsgegevens opgeslagen.