JE HEBT ONS GEHACKT

emoji

Dan is deze conferentie echt wat voor jou!

ExitTicket

ExitTicket is een educatieve tool waarmee je aan het einde van de les de studenten kan laten reflecteren. Met deze applicatie krijg je direct een overzicht van alle leerresultaten.

Wat is het?

ExitTicket is een educatieve tool waarmee je aan het einde van de les de studenten kan laten reflecteren. Met deze applicatie krijg je direct een overzicht van alle leerresultaten.

Wat kan ik ermee?

Met ExitTicket kan je vrij gemakkelijk en op een snelle manier inzicht krijgen op de leerresultaten. Op basis hiervan is differentiëren makkelijk toe te passen.

Hoe werkt het?

Met een gratis account kun je vijf vragen stellen en die direct delen met je studenten. Je kan open vragen invoeren, maar ook ja/nee-vragen, meerkeuzevragen of de deelnemers creatief aan het werk zetten met een digitaal tekenbord. De antwoorden van de deelnemers komen live binnen. De gemaakte ExitTickets zijn herbruikbaar en de antwoorden zijn ook downloadbaar om te gebruiken in een spreadsheet.

Tips

Wil je het makkelijker maken voor studenten om deel te nemen? Dan kan je de link naar de pagina aanpassen. Daarnaast is het ook mogelijk om vanuit de educatieve tool een uitnodiging te versturen waarvan het thema aan te passen is.

AVG-proof*

De organisator moet naam en e-mailadres invullen om een account aan te maken. Deelnemers hoeven geen account aan te maken. Zij kunnen gebruik maken van de educatieve tool wanneer de docent een qr-code of link deelt.

*NB: bij de educatieve tools is er gekeken in hoeverre je als organisator of deelnemer persoonsgegevens moet invoeren om de tool te gebruiken. Daarnaast is uitgezocht welke data er wordt verzameld en wat daarmee wordt gedaan. Wij adviseren te allen tijde om de richtlijnen van de eigen school te volgen, vraag bij twijfel advies aan de functionaris gegevensbeschermer.

Dit is een product van het Practoraat Mediawijsheid. Onze video's vallen onder de Creative commons licentie