JE HEBT ONS GEHACKT

emoji

Dan is deze conferentie echt wat voor jou!

Classroomscreen

Een praktische edutool, echt voor in de klas, die goed samenwerkt met het smartboard

* app heeft inmiddels update gehad en is veranderd met uitgebreide functionaliteiten

Wat is het ?

Een praktische edutool voor in de klas die goed samenwerkt met het smartboard.

Hoe werkt het?

Je gaat naar de website www.classroomscreen.com. Eenmaal daar pas je de de taal naar jouw wensen aan en kies je een mooie (bijpassende) foto als achtergrond. Vervolgens zet je op het bord wat je wilt gebruiken. Een timer? Een rekenmachine? Willekeurig studenten kiezen? Het kan via deze website.

Wat kan ik ermee?

Met deze app kun je inzichtelijk maken aan de klas wat de bedoeling van de les is. Bijvoorbeeld door de lesdoelen op het bord schrijven, de opdracht uit te schrijven of  te omschrijven hoe de werkvorm werkt. Je kunt aangeven of de studenten juist in stilte moeten werken of mogen samenwerken. Dit kun je aangeven door de te gebruiken symbolen. Als ze de opdracht binnen een bepaalde tijd af moeten hebben, spreek dan de tijd af en laat de klok aflopen, het belletje gaat vanzelf. Mogen studenten vrij rondlopen? Vragen stellen aan jou als docent? Vragen stellen aan elkaar? Dit spreek je af met het stoplicht. Het werkt met drag & drop, dus erg intuïtief.

Waarom zou ik het gebruiken?

Wil je je studenten meer inzicht geven over hoe de les eruit gaat zien? Meer duidelijkheid geven in de kaders van de les? Of eens kijken hoe het werkt als je niet zelf studenten kiest die de beurt geven, maar dus willekeurig studenten de beurt geven. Maak dan eens gebruik van www.classroomscreen.com.

Meer lezen over waarom wij denken dat deze tool werkt? Lees dan dit artikel over 5 strategieën voor formatief toetsen om het leren bij studenten te verbeteren.

Tips
  • Gebruik de exitpoll om te peilen wat de studenten van de les vonden.
  • Bewaar de schermen die je nog een keer wilt gebruiken.

 

AVG-proof

De studenten hoeven niet in te loggen. Als docent kun je een account aanmaken. Classroomscreen zal de voor- en achternaam en mailadres opslaan. Je hoeft echter geen account aan te maken om gebruik te kunnen maken van de app. Op die manier zal er geen persoonlijke informatie opgeslagen worden.