JE HEBT ONS GEHACKT

emoji

Dan is deze conferentie echt wat voor jou!

10 minute mail

De website www.10minutemail.com is niet zozeer een tool, maar wel een handige website die kan inzetten om andere educatieve tools AVG-proof te gebruiken.

Wat is het?

Op de website www.10minutemail.com kan je een e-mailadres aanmaken dat maar 10 minuten bestaat. Deze tijdelijke emailservice kan handig zijn voor het gebruik van educatieve tools in de les.

Wat kan ik ermee?

Stel je wil in de klas een educatieve tool inzetten waarvoor de studenten een e-mailadres moeten invullen. Een e-mailadres is veelal te herleiden naar persoonsgegevens. De naam staat er in vermeld of een studentnummer is gekoppeld aan NAW-gegevens. Met de website www.10minutemail.com kan je studenten een e-mailadres laten maken die gebruikt kan worden voor een eenmalige aanmelding.

Hoe werkt het?

Je surft naar www.10minutemail.com. Op de pagina waar je op landt, zie je gelijk al een e-mailadres staan. Je kopieert het e-mailadres en kan het vervolgens voor jouw toepassing gebruiken.  Het e-mailadres is na 10 minuten verlopen. Wanneer je de website open laat staan, zie je de timer aflopen. Heb je het e-mailadres toch even iets langer nodig? Dan kan je de knop ‘get 10 more minutes‘ aanklikken.

Tips

De website is snel en makkelijk te gebruiken. De URL verwijst automatisch naar de Engelse versie, maar aan de rechterkant (bovenin) is de taal aan te passen. Het is ook mogelijk om de 10 minuten te verlengen met nog eens 10 minuten. Daarna zal het e-mailadres worden verwijderd.

AVG-proof*

Als gebruiker van 10 minute mail hoef je geen data in te voeren om een e-mailadres te genereren. Doordat er geen informatie wordt doorgespeeld, is er geen koppeling tussen het tijdelijke e-mailadres en een persoon.

*NB: bij de educatieve tools is er gekeken in hoeverre je als organisator of deelnemer persoonsgegevens moet invoeren om de tool te gebruiken. Daarnaast is uitgezocht welke data er wordt verzameld en wat daarmee wordt gedaan. Wij adviseren te allen tijde om de richtlijnen van de eigen school te volgen, vraag bij twijfel advies aan de functionaris gegevensbeschermer.

Dit is een product van het Practoraat Mediawijsheid. Onze video's vallen onder de Creative commons licentie