JE HEBT ONS GEHACKT

emoji

Dan is deze conferentie echt wat voor jou!

Whitepaper | AVG bij de inzet van technologie in jouw lessen

AVG bij de inzet van technologie in jouw lessen

16 mei 2019

Technologie biedt in het onderwijs nieuwe mogelijkheden, zoals differentiëren, personaliseren en virtualiseren. Hierdoor kun je als docent het onderwijs zowel flexibeler en persoonlijker als attractiever en effectiever maken. Docenten lijken plots vrijer in het gebruik van technologie. Niet zo verwonderlijk als je bedenkt dat je smartphone toegang biedt tot meer informatie dan alle bibliotheken bij elkaar. Docenten lijken die technologie ook eenvoudiger te gebruiken en makkelijker te controleren. Daarbij is het wel belangrijk om op de privacy te letten.

In dit whitepaper lees je waarom je bij de inzet van technologie in jouw lessen rekening moet houden met de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) en wat daar allemaal bij komt kijken.

Waar is de tijd van de ingewikkelde afstemming met de IT‑afdeling om technologie in je klaslokaal te kunnen en vooral mogen inzetten? Het gesprek met collega’s van de IT-afdeling is ingeruild voor het gesprek met de functionaris gegevensbescherming (FG) en de collega’s die verantwoordelijk zijn voor informatiebeveiliging en privacy (IBP). Een compleet nieuw fenomeen binnen de muren van veel onderwijsinstellingen. Dus waarom zou je nu met een FG aan tafel moeten? En waarover gaat dan het gesprek? Hoe zit het met de vertrouwdheid in de omgang met die technologie en de verantwoordelijkheid voor de effecten van het dagelijkse gebruik? Dit whitepaper vertelt je er alles over.

Recent Posts