JE HEBT ONS GEHACKT

emoji

Dan is deze conferentie echt wat voor jou!

Stageles | Werkveldoriëntatie / beroepsoriëntatie 2 | Breng potentiële stagebedrijven in beeld

Studenten maken kennis met de branche.

Stageles | Werkveldoriëntatie / beroepsoriëntatie 2 | Breng potentiële stagebedrijven in beeld
Tijdsduur:
60 min.
Mbo niveau:
3/4
Benodigdheden:
Internet
In te zetten bij:
SLB

Competentie

Strategie: Weet wanneer welke toepassingen meerwaarde hebben bij het realiseren van professionele en sociale doelstellingen en kan deze effectief inzetten (zoals bij het vinden van een nieuwe baan of het geld inzamelen voor een goed doel).

Thema

Werkveldoriëntatie / beroepsoriëntatie

Lesdoelen

Studenten weten wat ze kunnen worden. Studenten hebben inzicht in welke mogelijkheden ze hebben in welke branches.

Te leveren producten

Mindmap voor in portfolio.

Beginsituatie

Uitzoeken welke mogelijkheden voor welke branche ze hebben bij de opleiding die ze volgen. Studenten gaan vervolgens ontdekken welke banen hierbij horen. De volgende les gaan ze vacatures bekijken.

Vooruitkijken - 20 min

Het beroep waar jij voor opgeleid wordt, heeft nog weer verschillende takken/ branches. Zo kan je in de zorg komen te werken, maar dan heb je nog de verpleging, kinderafdeling, ouderenzorg, psychiatrische zorg. Of je kunt als mediavormgever worden opgeleid en aan de slag gaan in een reclamebureau of bij een uitgeverij of websitebouwer. Al deze branches vragen andere vaardigheden/ karaktereigenschappen/ talenten. Welke branche spreekt jou bij jouw opleiding het meeste aan?

Uitvoering - 30 min

Opdracht 1 a.
Welke branches zijn voor jou een mogelijkheid? Geef van elke branche kenmerken aan die volgens jou gelden voor deze branche. Het gaat hier met name om het beeld dat jij hebt van deze branches.

Opdracht 1 b.
Maak je eigen top vijf en plaats op nummer 1 de branche waar je het liefst wil werken. Motiveer je keuze.

Opdracht 2.
Maak een mindmap van verschillende beroepen en branches waarin je de verschillende bedrijven waar je kan stagelopen -van de vorige opdracht- aan koppelt.

Opdracht 3. (Mogelijk als huiswerk)
Bedrijven toevoegen aan je top-vijf
Zoek bij elke branche uit jouw eigen top-vijf minimaal 5 bedrijven. deze manier krijg je een overzicht van minimaal 25 bedrijven. Download werkblad

Op deze manier krijg je een overzicht van minimaal 25 bedrijven. Zoek bij elk bedrijf op internet het bedrijfslogo en zet dat logo bij de uitwerking. Omschrijf kort wat de hoofddoelen zijn van het bedrijf. Gebruik het werkblad voor de uitwerking. Zoek in het bedrijvenregister op of het bedrijf is goedgekeurd als leerwerkbedrijf.

Terugkijken - 10 min

Klassikaal bespreken. Mentimeter inzetten om te ontdekken wie er iets nieuws heeft ontdekt deze les.

Onze lessen vallen onder de Creative common licentie