JE HEBT ONS GEHACKT

emoji

Dan is deze conferentie echt wat voor jou!

Whereby

Whereby is een educatieve tool voor het voeren van videogesprekken

Wat is het?

Whereby is een educatieve tool voor het voeren van videogesprekken.

Wat kan ik ermee?

Met deze educatieve tool kun je in contact komen met collega’s of studenten op afstand. Tijdens het videogesprek zijn er meerdere toepassingen in te zetten. Zo kan je bijvoorbeeld je scherm delen met de andere genodigden.  Daarnaast kan je bestanden uitwisselen en gelijktijdig chatten.

Hoe werkt het?

Je gaat naar whereby.com, maakt een ‘room’ aan en stuurt vervolgens de link naar de genodigden. Zodra er op deze link wordt geklikt, komen ze in de digitale kamer terecht. In de gratis versie van Whereby kan je maximaal één kamer aanmaken waar vier personen voor uitgenodigd kunnen worden.

Tips

Willen deelnemers gebruik maken van de app Whereby? Dan hoef je geen link te sturen om hen uit te nodigen, maar kan je de naam van de kamer doorgeven.  In de app kan de genodigde zoeken naar de juiste kamer.

AVG-proof*

Om deel te nemen aan een videogesprek in Whereby heb je alleen een link of de naam van een kamer nodig. Je hoeft geen persoonsgegevens in te vullen om deel te nemen aan een videogesprek. De organisator van een videogesprek moet wel eerst een inlog aanmaken. Whereby geeft zelf aan metadata te verzamelen over de gesprekken die worden gevoerd. Deze data wordt binnen Europa opgeslagen. De educatieve tool is volgens de richtlijnen van de AVG te gebruiken, maar het is raadzaam om hier bewust mee om te gaan en te informeren naar de richtlijnen van de school.

*NB: bij de educatieve tools is er gekeken in hoeverre je als organisator of deelnemer persoonsgegevens moet invoeren om de tool te gebruiken. Daarnaast is uitgezocht welke data er wordt verzameld en wat daarmee wordt gedaan. Wij adviseren te allen tijde om de richtlijnen van de eigen school te volgen, vraag bij twijfel advies aan de functionaris gegevensbeschermer.

Dit is een product van het Practoraat Mediawijsheid. Onze video's vallen onder de Creative commons licentie