JE HEBT ONS GEHACKT

emoji

Dan is deze conferentie echt wat voor jou!

Office Lens

Wil je efficient en snel je papieren documenten en een beschreven bord documenteren? Dan is Office Lens een heel handige tool!

Wat is het?

Office Lens is een tool waarmee gemaakte aantekeningen gemakkelijk digitaal worden opgeslagen.  Met deze tool kun je foto’s maken van bijvoorbeeld je bord of aantekeningen en deze kun je dan bijsnijden en opgeslagen als goed leesbaar bestand.

 

Hoe werkt het?

Office Lens kun je downloaden op jouw telefoon of computer. Na het opstarten kun je direct via de app een foto maken. Wat deze software zo intelligent maakt, is dat hij het blad gelijk herkent en dit bijsnijdt zodat je een goed leesbaar bestand digitaal kan opslaan.

Wat kan ik ermee?

Deze tool kun je gebruiken in de les om aantekeningen van studenten ditigaal op te slaan. Ook kun je hem zelf gebruiken voor eigen gemaakte aantekeningen. Aantekeningen op het whiteboard kun je ook heel gemakkelijk opslaan in de app. Alle gemaakte foto’s kun je terugkjiken en zo heb je altijd alle aantekeningen digitaal bij de hand.

 

Waarom zou ik het gebruiken
  • Snel in gebruik
  • Fysieke aantekeningen digitaal opslaan
  • Vanuit verschillende hoeken een goede foto

 

Tips
  • Gebruik het bij brainstorms, uitgewerkte opdrachten of een volgeschreven whiteboard.

 

AVG-proof

De app is avg-proof in gebruik. Je hoeft geen account aan te maken. Wel dient de docent goed om te gaan met gemaakte foto’s waar persoonsinformatie op te vinden is.