JE HEBT ONS GEHACKT

emoji

Dan is deze conferentie echt wat voor jou!

Office Lens

Wil je efficient en snel je papieren documenten en een beschreven bord documenteren? Dan is Office Lens een handige tool!

Wat is het?

Office Lens is een tool waarmee je  aantekeningen kan digitaliseren. Deze tool biedt de mogelijkheid om een foto te maken van tekst en er vervolgens een pdf-bestand van te maken. Dit doe je via de app op je smartphone. Na het maken van een foto, kan je het bijsnijden en vervolgens opslaan en versturen.

Wat kan ik ermee?

Deze tool kan je gebruiken in de les om aantekeningen van het bord digitaal op te slaan. Daarnaast kan je bij een samenwerkingsopdracht de studenten stimuleren om na een werkvorm, bijvoorbeeld een brainstorm, foto’s te maken en aantekeningen uit te wisselen.

Alle gemaakte foto’s kan je in de applicatie terug zien, zo heb je altijd alle aantekeningen digitaal bij de hand.

Hoe werkt het?

Office Lens kun je downloaden op jouw telefoon of computer. Na het opstarten kan je direct via de app een foto maken. Wat deze software zo intelligent maakt, is dat hij het blad gelijk herkent en dit bijsnijdt zodat je een goed leesbaar bestand digitaal kan opslaan.

Tips
  • Gebruik het bij brainstorms, uitgewerkte opdrachten of een volgeschreven whiteboard.
AVG-proof*

De applicatie is in principe avg-proof in gebruik. Een gebruiker van de applicatie hoeft geen persoonsgegevens in te voeren om er gebruik van te maken.

*NB: bij de educatieve tools is er gekeken in hoeverre je als organisator of deelnemer persoonsgegevens moet invoeren om de tool te gebruiken. Daarnaast is uitgezocht welke data er wordt verzameld en wat daarmee wordt gedaan. Wij adviseren te allen tijde om de richtlijnen van de eigen school te volgen, vraag bij twijfel advies aan de functionaris gegevensbeschermer.