JE HEBT ONS GEHACKT

emoji

Dan is deze conferentie echt wat voor jou!

InsertLearning

Een educatieve tool waarmee je webpagina’s kan omvormen tot toetsen

Wat is het?

InsertLearning is een extensie op de browser waardoor je elke webpagina kan omvormen tot een toets. Na het downloaden van de extensie kan je via de browser toetsen aanmaken, delen met studenten en data verzamelen op één plek. Wanneer de studenten de toets hebben gemaakt, kan jij het via InsertLearning nakijken en directe feedback geven.

Wat kan ik ermee tijdens mijn lessen?
  • Je kan studenten een bepaalde tekst goed laten doornemen of een online artikel of webpagina opgeven als huiswerk;
  • Je kan de extensie inzetten als onderdeel van begrijpend lezen bij Nederlands;
  • Je kan met InsertLearning controleren of een tekst goed begrepen is;
  • Je kan een gepubliceerd artikel gemakkelijk bewerken zodat het inzetbaar is als lesmateriaal.
Hoe werkt het?

Na het downloaden van de extensie open je een website die je wil gebruiken in de les. Dit doe je in de browser waar je normaliter ook in werkt, omdat je de extensie hebt gedownload zie je een extra tabblad met diverse functionaliteiten. Zo kan je tekst markeren, vragen aanmaken, sticky notes toevoegen en andere content zoals bijvoorbeeld video’s uploaden.

AVG-proof*

Om gebruik te kunnen maken van InsertLearning moet je inloggen met een Google- of Microsoftaccount. Na het aanmelden moet je eerst de extensie downloaden. Deze extensie werkt alleen op de Chrome-browser. Deelnemers zijn uit te nodigen via een klassencode. InsertLearning is AVG-proof te gebruiken, maar dit ligt ook aan de eigen keuzes. Volg altijd de richtlijnen van je eigen school, bij twijfel is het aan te raden om de functionaris gegevensbeschermer om advies te vragen.

*NB: bij de educatieve tools is er gekeken in hoeverre je als organisator of deelnemer persoonsgegevens moet invoeren om de tool te gebruiken. Daarnaast is uitgezocht welke data er wordt verzameld en wat daarmee wordt gedaan. Wij adviseren te allen tijde om de richtlijnen van de eigen school te volgen, vraag bij twijfel advies aan de functionaris gegevensbeschermer.

Dit is een product van het Practoraat Mediawijsheid. Onze video's vallen onder de Creative commons licentie