JE HEBT ONS GEHACKT

emoji

Dan is deze conferentie echt wat voor jou!

Aan of uit? | Week van de Mediawijsheid – 2019

Week van de Mediawijsheid ’19: In een wereld vol media moeten we constant keuzes maken. Je appjes checken of vroeg slapen? Regel je zelf je online bankzaken of laat je dat doen door een ander?

Aan of uit? | Week van de Mediawijsheid – 2019

Renske - 5 september 2019

Van 8 tot en met 15 november vindt de Week van de Mediawijsheid weer plaats. In een wereld vol media moeten we constant keuzes maken. Nog even je appjes checken of ga je vroeg slapen? Regel je zelf je online bankzaken of laat je dat doen door een ander? De Week van de Mediawijsheid 2019 heeft daarom als thema: ‘Aan of uit?’

Slim aanstaan verrijkt je leven. Online leer je over nieuwe dingen of vind je je nieuwe droombaan. Je kunt videobellen met de huisarts of met je grote liefde. Je blijft in contact, door het delen van foto’s óf het plannen van je reis. Maar zodra je te veel tijd besteedt aan appen, scrollen en liken, merk je dat je lichaam protesteert. Of dat de smartphone meer aandacht krijgt dan het eten met je familie. Daarnaast gaan technologische ontwikkelingen razendsnel, wat voor sommige mensen lastig of beangstigend kan zijn.

Daarom is het steeds belangrijker dat we nadenken over hoe we media inzetten. Hoe helpen apps, chats en digitale tools ons in het leven? En wanneer zit technologie ons juist in de weg? Ouders, kinderen, opa’s, oma’s, vrienden, buren, verzorgers, leraren, maatschappelijke organisaties, bedrijven en de overheid: laten we van elkaar leren en elkaar helpen. Tijdens de Week van de Mediawijsheid stellen we daarom de vraag: wanneer kies jij om aan of uit te staan?

De Week van de Mediawijsheid is een jaarlijks terugkerende publiekscampagne en een initiatief van Mediawijzer.net, het Nederlands netwerk voor mediawijsheid. Mediawijzer.net wordt aangestuurd door vijf toonaangevende organisaties op het gebied van mediawijsheid: ECP | Platform voor de InformatieSamenleving, Kennisnet, Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, NPO en de Koninklijke Bibliotheek. Meer informatie is te vinden op www.weekvandemediawijsheid.nl.

Renske

Verder lezen