JE HEBT ONS GEHACKT

emoji

Dan is deze conferentie echt wat voor jou!

Smore

Met deze tool kun je posters, flyers en nieuwsbrieven ontwerpen.

Wat is het?

Het is een tool waarmee je makkelijk online nieuwsbrieven, flyers en posters kan ontwerpen en kan delen via sociale media, mail en direct link.

Hoe werkt het?

Met een gratis account kun je in eerste instantie 3 nieuwsbrieven maken. Daarna zijn je credits op en kun je helaas maar 1 nieuwbrief per keer maken en opslaan. Zodra je aan een nieuwsbrief of poster begint kun je kiezen uit een aantal templates. Ook kun je ervoor kiezen om zelf een nieuwsbrief te bouwen. Smore.com geeft daarbij wel tips om bepaalde features toe te voegen.

Doordat het gebruik maakt van het drag en drop systeem is de app gemakkelijk in gebruik. Na even oefenen heb jij of je studenten het door en werkt het heel makkelijk. 

Wat kan ik ermee?

Smore.com helpt je om snel en makkelijk nieuwsbrieven, flyers of posters te maken. Deze kun je gemakkelijk via social media, mail of een directe link delen met de wereld. Handig om een wekelijkse nieuwsbrief in je team rond te sturen of in je les gebruiken en je studenten een poster te laten maken voor bijvoorbeeld het vak burgerschap.

Als je een nieuwsbrief hebt gedeeld kun je ook zien hoeveel mensen deze gelezen hebben en hoe lang ze op de pagina gezeten hebben. Zo kom je te weten of je nieuwsbrief daadwerkelijk gelezen wordt of dat mensen deze gewoon meteen weg klikken.

AVG-proof?*

Om gebruik te kunnen maken Smore hoef je geen persoonsgegeven achter te laten op het platform. Wel stimuleert de educatieve tool de gebruikers om de gemaakte nieuwsbrief te delen via sociale media of de mail. Het is dus wel raadzaam om studenten vooraf duidelijk te maken welke informatie gedeeld kan worden en voor welk medium wordt gekozen.

*NB: bij de educatieve tools is er gekeken in hoeverre je als organisator of deelnemer persoonsgegevens moet invoeren om de tool te gebruiken. Daarnaast is uitgezocht welke data er wordt verzameld en wat daarmee wordt gedaan. Wij adviseren te allen tijde om de richtlijnen van de eigen school te volgen, vraag bij twijfel advies aan de functionaris gegevensbeschermer.

 

Dit is een product van het Practoraat Mediawijsheid. Onze video's vallen onder de Creative commons licentie